23 kl.jpg

Liefde voor het vak

Passie voor ambacht heb ik van jongs af aan: wat begon met het maken van draagbaren frutsels, is uitgegroeid tot Christie Schellings sieraden.

Na de vakopleiding tot Goudsmid en de mooie tijd op de kunstacademie in Maastricht, was een eigen sieraad merk oprichten mijn grootste droom. Met mijn vakkundigheid voor edelsmeden en passie voor ontwerp ben ik Christie Schellings gestart: Een merk dat staat voor minimalisme en moderne elegantie verworven met de rauwheid van natuurmaterialen.

 
52.jpg

De sieraden

‘Sieraden zijn een natuurproduct.’ Elke edelsteen heeft een unieke vorm die het silhouet van het sieraad bepaalt. Het gebruik van ruwe en getekende stenen omarmt toevalligheid. De juwelen zijn tijdloos door haar minimalistische vorm en klassieke materialen.

Christie Schellings’ fascinatie voor klassieke kroonjuwelen zijn vertaald naar moderne ontwerpen. Edelstenen werden vroeger beperkt tot heldere stenen met een uitgesproken effen kleur. Tegenwoordig hoeft een edelsteen niet te voldoen aan deze eisen. Vanuit deze inspiratie herdefinieerde Schellings de esthetiek: Ongeslepen en onzuivere stenen zijn de kroonjuwelen van de aarde.

Alle sieraden worden gemaakt uit eerste gehalte zilver of 14 karaats goud. De keuze voor hoogwaardige edelmetalen zorgt voor een lang draagplezier.

 
35.jpg

Het maakproces

Handen maken goud. Christie Schellings staat voor handgemaakte sieraden. Door met veel passie en toewijding aan de collectie te werken ontstaat er iedere keer een nieuw sieraad. Graag stop ik veel tijd en aandacht in ieder uniek ontwerp. Vele oude vaktechnieken maken mijn vak interessant en zorgen ervoor dat ik altijd blijf leren.